Newsletter lunar pentru angajatori

Proiectul ”Servicii sociale integrate pentru comunitățile din GAL Țara Năsăudului” vine în întâmpinarea societăților private din teritoriul GAL prin:

I) Servicii de mediere a muncii (identificare, recomandare persoane spre angajare și sprijin în primele luni ale inserției la locul de muncă);

Cum poți beneficia de aceste servicii?

1. Redactează un anunț de angajare sau contactează-ne pe noi pentru a prelua informația și a o integra în site.

2. Pe baza anunțului vom trimite recomandări de angajare (persoane în căutarea unui loc de muncă).

3. În prealabilul realizării contractului individual de muncă ne oferim sprijinul pentru partea administrativă (contract, medicina muncii, fișa postului, formare profesională) dar și pe partea de suport zilnic pentru inserția cu succes a persoanei angajate. 

II. Transmiterea lunară de informații privind legislația muncii;

III. Transmiterea lunară de informații privind oportunitățile de finanțare nerambursabilă existente în prezent; (în dreapta ne puteți trimite datele dumneavoastră pentru a face parte din comunitatea angajatorilor ce vor primi informații lunar). 

 

Înscriere la newsletter

Resurse legislative pentru angajatori

Cele mai importante modificări legislative, importante pentru firme, în anul 2022: 

1) HG 1071/2021 Privind salariul minim pe economie. Prin aceasta se crește nivelul salariului minim brut pe țară garantat în plată la 2550 lei pentru 167,3 ore pe lună. 

Textul HG se poate consulta AICI

2) OUG 11 / 2021 Privind înregistrarea în Spațiul Privat Virtual al ANAF. Din 1 Martie transmiterea cererilor, înscrisurilor sau a altor documente către organele fiscale de către contribuabili se va face prin utilizarea SPV. Mai multe detalii despre modificările de proceduri AICI. 

Informații despre utilizarea SPV de către persoanele juridice se pot accesa AICI

Finanțări pentru afacerile din Țara Năsăudului

Antreprenorii din teritoriul Țara Năsăudului pot beneficia de finanțări prin următoarele programe și măsuri: 


PE TERMEN SCURT:

 

1) PNDR: Submăsura 16.4. Sprijin acordat pentru cooperare orizontală şi verticală între actorii din lanţul de aprovizionare în sectoarele agricol şi pomicol . (activă cu termen de depunere până la 28.02.2022). Această măsură acordă finanțare pentru activități de marketing și promovare a produselor agro-alimentare. 

Mai multe informații puteți găsi AICI. 


PE TERMEN MEDIU:

 

2) Programul IMM Invest 

Programul IMM Invest este destinat susținerii mediului antreprenorial, facilitând accesul IMM-urilor la finanțare, prin accesarea unuia sau a mai multor credite pentru realizarea de investiții sau credite/linii de credit pentru capital de lucru, garantate de către FNGCIMM în numele și contul statului român, prin Ministerul Finanțelor Publice.

Subprogramul AGRO IMM INVEST este dedicat întreprinderilor mici și mijlocii şi întreprinderile mici cu capitalizare de piaţă medie din domeniul agriculturii, pescuitului, acvaculturii și sectorului alimentar.

AVANTAJELE CREDITULUI GARANTAT IMM INVEST 

  • Statul poate garanta pana la 90% din valoarea creditelor pe care le accesati la una din bancile partenere!
  • Nu platiti dobanda, comision de garantare sau alte costuri de acordare! Din ajutorul de stat se acopera plata dobanzii datorate de beneficiarii Programului opt luni de la data acordarii creditului, iar  comisionul de administrare si comisionul de risc vor fi subventionate integral pe toata durata de derulare a creditului garantat in cadrul Programului. 
  • Nu platiti comision de rambursare anticipata! Valoarea maxima a creditelor poate fi de pana la 10.000.000 lei pentru investitii si pana la 5.000.000 lei pentru capital de lucru!

Mai multe detalii se pot regăsi pe pagina de înregistrare a aplicațiilor, AICI sau pe pagina Fondului Național de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici și Mijlocii (FNGCIMM), 


PE TERMEN LUNG:

 

3) Planul Național de Redresare și Reziliență include o serie de măsuri dedicate IMM-urilor precum: 

  • Pilonul III. Creștere inteligentă, sustenabilă și favorabilă incluziunii, inclusiv coeziune economică, locuri de muncă, productivitate, competitivitate, cercetare, dezvoltare și inovare, precum și o piață internă funcțională, cu întreprinderi mici și mijlocii (IMM-uri) puternice. Componenta C9. SUPORT PENTRU SECTORUL PRIVAT, CERCETARE, DEZVOLTARE ȘI INOVARE. Măsură: I3.1 Scheme de ajutor pentru sectorul privat – Schemă de ajutor pentru digitalizarea IMM-urilor;

 

  • Pilonul IV. Coeziunea socială și teritorială; Componenta C11.Turism și cultură. Măsurile aferente C11 se pot regăsi AICI.