DE LA CALIFICARE LA MEDIERE

DE LA CALIFICARE LA MEDIERE

”Un lucru care o să îmi rămână după cursul de Lucrător în comerț a fost modul de completare a unei facturi. Am învățat cum să completăm o factură, cum să eliberăm un bon fiscal pe casa de marcat și alte tipuri de rapoarte” a spus domnul Nicolae Vartolomei unul din absolvenții cursului.

În data de 10 Februarie a avut loc examenul cursului de Lucrător în Comerț, ultimul din cele 6 sesiuni de formare organizate în cadrul proiectului ”Servicii sociale integrate pentru comunitățile din GAL Țara Năsăudului” pe următoarele calificări: Patiser, Bucătar, Îngrijitor bătrâni la domiciliu, Mecanic auto, Confecționer textil și Lucrător în Comerț.

Doamna Maria Mihase a luat loc în prima bancă alături de nepoata, elevă în clasele primare. A fost soluția pentru a putea participa la examen dar și de a își îndeplinii responsabilitățile de bunică.

Formarea profesională pentru adulții inactivi profesional poate să fie o provocare mai ales pentru persoanele care au în responsabilitate o gospodărie sau cele care s-au angajat în perioada activității de formare. Principala dificultate în această perioadă pentru furnizorii de formare și echipa de proiect a fost să se asigure de prezența a cursuri și de participarea activă la acestea.

Astfel se încheie o altă etapă importantă a proiectului, după cea de formare și finanțare a antreprenorilor. Urmează activitatea de mediere a muncii, demarată în paralel cu formarea dar care va continua până la finalul proiectului. Dintre persoanele formate, peste 35 și-au găsit un loc de muncă sau au demarat activități pe cont propriu.